Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с ориз на фурна

Скумрия с ориз на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Скумрия с ориз на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Освен с класическата скумрия с ориз, скумрията е много вкусна и с доматен сос - опитайте и няма да съжалявате."

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • спанак - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 350 г, стерилизирани
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • копър - 1/2 връзка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват и измиват. Изцеждат се в гевгир, обезкостяват се, нарязват се на парчета и се подправят със сока на един лимон, черен пипер и няколко щипки сол. Морковите се обелват и нарязват на ситни кубчета.

Лукът и спанакът се почистват, измиват и нарязват на дребно, чесънът се скълцва на ситно, доматите се обелват и нарязват на кубчета. Оризът се почиства, измива и изцежда от водата.

В тиган в олиото запържваме лука, едната скилидка чесън, постепенно добавяме морковите и спанака.

Задушаваме, докато зеленчуците омекнат, добавя се оризът. Бърка се, докато не стане прозрачен.

Изсипват се и доматите заедно със сока и когато той изври, се добавят 3 кафени чаши вода. Разбърква се, добавя се останалият чесън и се изчаква оризът да набъбне. Когато това стане, цялата смес се подправя със сол и черен пипер на вкус, изсипва се в намазана с олио тавичка.

Правят се гнезда в сместа и се слагат в тях парчетата скумрия, отгоре се поръсва всяко парче с малко олио.

Пече се в долната част на предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса до готовност на печената риба. Сервира със ситно накълцан копър.

Скумрията с Ориз на Фурна е много вкусна.

Освен с класическата скумрия с ориз, скумрията е много вкусна и с доматен сос - опитайте и няма да съжалявате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: