Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Мексиканска Майонезена Салата

Мексиканска Майонезена Салата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мексиканска Майонезена Салата
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Питието трябва да е огнено с тази невероятна мексиканска майонезена салата"

Необходими Продукти

  • царевица - 2 - 3 шепи, от консерва
  • риба тон - 100 г от консерва
  • червен лук - 1/2 глава, средна
  • домати - 1 бр. среден
  • чушки - 1 - 2 бр. Халапеньос, мариновани
  • лимонов сок - от 1/2 лимон (или лайм)
  • кориандър - 2 с.л. накълцани листа
  • маруля - 4 листа
  • майонеза - 4 - 5 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лукя и доматите на равни по големина кубчета. Чушлетата халапеньос накълцайте на ситно, а рибата тон и царевицата отцедете добре от течността в консервите.

Сложете всичко в купа, заедно с кориандъра и накъсайте на малки парченца марулята. Добре е да ползвате листа от сърцевинната част, защото са много по-крехки.

Изстискайте лимона, сложете майонезата и солта и разбъркайте, за да се смесят равномерно всички съставки.

Поднесете салатата веднага. В случай че искате да си я подготвите за сервиране след повече от час, препоръчвам да не добавяте солта, лимона и майонезата и да оставите това за момента непосредствено преди сервиране.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: