Рачел със сливи

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
871
58
14567
13/03/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо978
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на парченца тиквата. Залейте я с около 800 г от захарта и я оставете в хладилник да престои 24 часа.

На другия ден почистете сливите от костилките и ги залейте с 300 г от захарта, както и с малка част от вече отцедилия се сок от тиквата. Оставете и те да престоят 1 ден.

Залейте гроздовите зърна с оставащата захар и отново оставете за 1 ден.

Щом всички плодове вече са готови, извадете гроздето и сливите с помощта на решетъчна лъжица и ги сложете в отделен сок. Техния сок сипете при тиквата. Сложете я да се вари за 30-тина минути – не я разбърквайте. Може да направите проверка за гъстота на сладкото. За целта грабнете с лъжичка малко от сока и оставете да изстине – така ще видите дали сокът се сгъстява като се охлади.

След като минат 30-те минути, когато студеният сироп от сладкото е с консистенцията на мед, изсипете останалите плодове и варете още за 10 минути.

Накрая прибавете индришето и орехите, варете 1-2 минути и насипете вече готовия рачел в топли бурканчета, обърнете ги с капачката надолу и задушете с дебела кърпа, защото така ще се консервират от самата топлина.

Източник: lussisworldofartcraft.blogspot

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар