Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Постни Макарони на Фурна

Постни Макарони на Фурна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Постни Макарони на Фурна
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 5
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Вкусни идейки за всички, които постят"

Необходими Продукти

  • макарони - 100 г (добре е да е на дребни фигурки)
  • спанак - 80 г (замразен)
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 с
  • орехи - 2 - 3
  • черен пипер - щипка
  • босилек - щипка
  • сол - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л. (прясно изцеден)
  • хляб - 1 малка филийка (сух)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в леко подсолена вода. Не трябва да се преваряват, а да останат леко жилави. Измиват се със студена вода и се отцеждат добре в гевгир.

Замразеният спанак заедно с обеления чесън, ореховите ядки, босилека, черния пипер, лимоновия сок, солта, 1 с.л. зехтин и 3 с.л. вода се пасира на пюре.

В сахан или друг подходящ съд се слагат макароните, объркани заедно със спаначеното пюре.

Филийката хляб се натрошава и се обърква с останалият зехтин. Без значение е какъв хляб ще употребите. В случая аз използвах царевичен хляб.

Поръсваме хлебните трохи върху макароните и запичаме в предварително загрята фурна до порозовяване.

Сервираме макароните на фурна топли, декорирано с чери доматче.

Постните Макарони на Фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: