Начин на приготвяне
Макароните се сваряват в леко подсолена вода. Не трябва да се преваряват, а да останат леко жилави. Измиват се със студена вода и се отцеждат добре в гевгир.
Замразеният спанак заедно с обеления чесън, ореховите ядки, босилека, черния пипер, лимоновия сок, солта, 1 с.л. зехтин и 3 с.л. вода се пасира на пюре.
В сахан или друг подходящ съд се слагат макароните, объркани заедно със спаначеното пюре.
Филийката хляб се натрошава и се обърква с останалият зехтин. Без значение е какъв хляб ще употребите. В случая аз използвах царевичен хляб.
Поръсваме хлебните трохи върху макароните и запичаме в предварително загрята фурна до порозовяване.
Сервираме макароните на фурна топли, декорирано с чери доматче.
Постните Макарони на Фурна са готови.