Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дресинг»Италиански Дресинг за Салата

Италиански Дресинг за Салата

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Италиански Дресинг за Салата
Снимка: Зори
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
20
"Да вземем пример от италианците - те ни предлагат не просто дресинг, а чудо"

Необходими Продукти

  • зехтин - 100 мл
  • винен оцет - 100 мл
  • чесън на прах - 1 с.л. на гранули или люспи
  • риган - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите риган, магданоз и босилек се стриват на прах.

Прехвърлят се в бурканче или шишенце с капачка, добавя се солта, черният пипер, чесънът на люспи или гранули, зехтина и оцета.

Затворя се капачката и дресингът се разклаща енергично.

Може да го съхранявате в хладилник или на хладно. Преди употреба винаги разклащайте добре.

Подходящ е за всякакви салати, също и за овкусяване на спагети, и препечени багети.

Италианският Дресинг за Салата е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: