Крем Пита с Кори за Баница

20/03/2018
"Като майсторите - вижте как се прави сочна крем пита без тесто, а с кори за баница "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 983
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме 800 г мляко на котлона и към него добавяме захарта и ванилията.

Оставяме така да се разтопи захарта.

През това време в друг съд разбиваме яйцата с брашното и преди да заври млякото на котлона, прибавяме яйчената смес. Бъркаме до сгъстяване на крема.

Отстраняваме и прибавяме маслото, докато е още топъл кремът, и бъркаме до пълната му готовност.

Накъсваме корите, поливаме ги с малко олио, разбъркваме и слагаме във фурната да се запекат.

След като са готови, започваме сглобяването на крем питата.

Ползвах ринг за торта, като покрих с хартия за печене.

Отдолу сипваме малко от крема, поръсваме с част от корите отгоре отново с крема , сладкото и орехите.

Запазваме си част от корите за украса, а останалата част поставяме като редуваме.

Завършваме с крема и прибираме в хладилника за няколко часа.

След като извадим отгоре, поръсваме със сладкото, а отстрани - с останалите кори

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар