Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с нагънати кори

Баница с нагънати кори

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Баница с нагънати кори
Снимка: Галя Николова
1 / 4
05/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"И както гласи старата кулинарна мъдрост - Колкото по-нагънати са корите, толкова по-вкусна е баницата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 250 г
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 50 мл
  • газирана вода - 250 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме в купа яйцата с миксер, добавяме натрошеното сирене, газираната вода, олиото, бакпулвера и сол на вкус.

Разбъркваме с лъжица.

Вземаме една кора и внимателно е нагъваме (като топче) и топваме в сместа.

Леко изцеждаме.

Редим в тава 28 см и така, докато се напълне тавата с баницата.

Ако ни остане смес, я заливаме върху нагънатата баница.

Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#234774
Потребител#234774
лесно и вкуснолесно и вкусно
09.07.2019 17:59