Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Мерлуза във Фолио на Фурна

Мерлуза във Фолио на Фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мерлуза във Фолио на Фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Хапвайте вкусно, хапвайте здравословно и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 2 бр филе (240 г всяко)
  • домати - 2 бр. средни
  • чушки - 1 - 2 бр. зелена
  • гъби - 8 бр. печурки
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - за поръсване
  • масло - 15 - 18 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете филетата риба. Оставете я на стайна температура докато подготвите зеленчуците.

Доматите и чушките измийте и нарежете на колелца. Гъбите изчеткайте хубаво от пръстта и обелете или измийте много бързо, за да не поемат излишна вода и станат безвкусни. Нарежете ги на тънко, заедно с пънчетата. Чесънът направете на тънки филийки.

В леко намазнен тиган на силен огън запечатайте кръгчетата домати и чушки само колкото да хванат загар. Извадете и в същия тиган сложете гъбите с маслото за 2 минутки. Зеленчуците ще претърпят още една термична обработка, затова не ги готвим напълно.

Разстелете две големички парчета алуминиево фолио, намазнете леко и положете рибата с кожата надолу. Върху всяко филе мерлуза поставете първо чесън, сол, подредете запечените кръгчета чушка и домат и накрая разпръснете от гъбките. Поръсете с още зехтин и малко сол и запечатайте с фолиото, така че да няма пролуки.

Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 17 минути. Ако вашите филета са по-големи може да увеличите малко времето.

Поднесете това бързо, лесно и вкусно ястие с чаша хубаво бяло вино!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: