Начин на приготвяне
Измийте и подсушете филетата риба. Оставете я на стайна температура докато подготвите зеленчуците.
Доматите и чушките измийте и нарежете на колелца. Гъбите изчеткайте хубаво от пръстта и обелете или измийте много бързо, за да не поемат излишна вода и станат безвкусни. Нарежете ги на тънко, заедно с пънчетата. Чесънът направете на тънки филийки.
В леко намазнен тиган на силен огън запечатайте кръгчетата домати и чушки само колкото да хванат загар. Извадете и в същия тиган сложете гъбите с маслото за 2 минутки. Зеленчуците ще претърпят още една термична обработка, затова не ги готвим напълно.
Разстелете две големички парчета алуминиево фолио, намазнете леко и положете рибата с кожата надолу. Върху всяко филе мерлуза поставете първо чесън, сол, подредете запечените кръгчета чушка и домат и накрая разпръснете от гъбките. Поръсете с още зехтин и малко сол и запечатайте с фолиото, така че да няма пролуки.
Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 17 минути. Ако вашите филета са по-големи може да увеличите малко времето.
Поднесете това бързо, лесно и вкусно ястие с чаша хубаво бяло вино!
Добър апетит!