Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Слагаме яйцата в купа и ги разбиваме в купа заедно с кафявата захар. После слагаме олиото и разбиваме. Смесваме брашното и бакпулвера и пресяваме с голяма цедка или сито.
На части прибавяме брашното към кашата и разбиваме до гладка смес. Почистваме моркова и го настъргваме на средното по големина ренде. Вътре слагаме настърганите моркови и канелата. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка.
Слагаме вътре и орехите. Разбъркваме с лъжица всичко много добре. Намазваме с олио формата за мъфините и набрашняваме. С лъжица разпределяме от кашата равномерно във формата. Кашата е за 12 мъфина.
Печем в загрята фурна на 170-180 градуса около 20 минути или до готовност. В купа слагаме пудрата захар -1/2 ч.ч и 5-6 с.л сок от лимон, разбиваме до рядка и гладка бяла смес.
След като изстинат мъфините се прави лимоновата глазура. С лъжица взимаме от нея и на струйка с въртеливи движения нанасяме върху мъфините.
Като стегне почти глазурата настъргваме ½ лимон с ренде и разпределяме корички равномерно върху готовите мъфини. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.