Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пълнени свински котлети по италиански

Пълнени свински котлети по италиански

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Пълнени свински котлети по италиански
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусно и по италиански - тези котлети отговарят и на двете условия"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 6 бр
  • пушен бекон - 6 парчета слайс
  • маслини - 12 бр.
  • моцарела - 300 г
  • босилек - 2 - 3 листенца пресен
  • кисели краставички - 6 бр.
  • пармезан - 2 с.л.
  • течна сметана - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • зелен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме котлетите на много тънко. Овкусяваме ги с черен пипер, зелен пипер и сол.

В единия край на всеки котлет поставяме по една цяла кисела краставичка, по няколко парченца маслина и по едно парче моцарела.

Навиваме на руло, а около всяко руло навиваме плътно парче бекон. Подреждаме в тавичка.

В купа смесваме сметаната, прясното мляко, настъргания пармезан и посоляваме на вкус. Заливаме рулцата с този сос.

Покриваме с алуминиево фолио и печем на 180 градуса 30-40 минути, след което махаме фолиото, поставяме няколко парченца моцарела и запичаме до златисто.

Поръсваме с пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: