Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети по украински

Свински котлети по украински

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свински котлети по украински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Чували сте, но не сте опитвали досега? Е, вече нямате оправдание"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • гъби - 100 гр.
  • сланина - 80 гр.
  • сметана - 100 гр.
  • мас - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме свинските котлети, начукваме и посоляваме, поръсваме черен пипер, изпържваме на силен огън от двете страни и изваждаме.

В останалата мас изпържваме настъргания лук, прибавяме нарязаната на кубчета сланина и нарязаните на парченца гъби.

Изпържваме. Прибавяме червен пипер, наливаме малко вода, поставяме котлетите и задушаваме до омекване.

Изваждаме омекналите задушени котлети, прибавяме сметаната в останалия сос и възваряваме.

Свински котлети по украински - класика от украинската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: