Начин на приготвяне
В купа се разбиват двете яйца със захарта на пухкав крем. На тънка струйка се прибавят олиото, а след това и прясното мляко.
Брашното заедно с бакпулвера и ванилията се пресяват и на няколко порции се прибавят към разбитата смес. Бърка се, докато се получи гладко и еднородно кексово тесто.
Половината от него се прехвърля в друга купа, като му се прибавят какаото и около три супени лъжици от прясното мляко.
Разбърква се, докато се усвои напълно какаото. С лъжица се гребва първо от едната, после от другата смес и така се разпределя във формичките за мъфини, в които предварително са сложени хартиени чашки.
В средата на мъфините се поставя по една или две черешки от сладко.
Мъфините се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.