Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Лимецови кексови донъти

Лимецови кексови донъти

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецови кексови донъти
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"По-здравословни понички на фурна, които са приготвени с лимецово брашно и домашно кисело мляко"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч. + за намазване на формата за донати
  • кафява захар - 1 1/2 ч.л.
  • лимецово брашно - 2 ч.ч. + за поръсване на формата за донати
  • козе кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявата захар се изсипва в купата, в която ще се разбърква. Прибавят се яйцата.

Разбърква се много добре, за да може захарта да започне да се разтопява.

Прибавя се олиото и брашното, като бъркането продължава.

Козето кисело мляко се изсипва в отделна купичка.

Прибавя се содата и се разбърква много добре до шупване на содата. Купичката трябва да е дълбока, т.к. содата кипи.

След като содата кипне, киселото мляко се прибавя към сместа.

Разбърква се много добре с миксер на висока степен до получаване на балончета в сместа.

Сместа се разделя на две части.

Към едната част се прибавя какаото и се разбърква много добре до пълното разтопяване на какаото.

Формата за донъти се намазва с олио и брашно.

Бялата смес се изсипва във формата, като сместа трябва да е половината от височината на формата за донътите.

Печете вкусните понички 25 мин в предварително загрята фурна на 180 °C на най-долната част на фурната, на която се поставя решетката.

Кафявата смес се изпича след бялата по същия начин, като при всяко изсипване смес във формата, формата се намазва с олио и брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: