Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците на гъст сняг с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и лимоновия сок.
Разбийте и жълтъците до побеляване. Внимателно съединете яйчените смеси и прибавете брашното лъжичка по лъжичка заедно с бакпулвера.
Готовата смес изсипете в тава, застлана с домакинска хартия. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Готовият блат охладете и разрежете през средата хоризонтално, за да получите два блата.
Сиропирайте със захарен сироп.
Смесете цеденото кисело мляко със заквасената сметана, пудрата захар и двата желатина, разтворени по указания на пакета начин. Разбъркайте до хомогенност.
Намажете блатовете с крема, гарнирайте със замразени плодове и оформете тортата.
Отгоре поръсете сметановата торта с плодове. Полейте с желатин, за да се запази свежестта им.
Пандишпанената торта с цедено мляко и замразени плодове е много вкусна.
Коментари