Сочна торта с цедено мляко

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Сочна торта с цедено мляко
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • Блатове
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пак. от 10 г
  • ванилия - есенция или на прах
  • какао - 1 1/2 с.л. - по желание
  • вода - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • Крем
  • кисело мляко - 2 - 3 опаковки, цедено
  • ванилия - 1 бр., есенция
  • пудра захар - около 1/2 ч.ч.
  • масло - около 50 г
  • Още
  • орехи - около 75 грама, смлени (или лешници)
  • сладко - от горски плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват с половината от захарта на сняг. Жълтъците с другата половина от захарта, олиото, водата, пресятото брашно с бакпулвер и ванилия.

Жълтъчната смес се прибавя към белтъците. В 2/3 от сместа се прибавя какаото, а другата остава бяла.

Изпичат се 3 блата - 2 бели и 1 кафяв, в тава с диаметър около 20 см. с хартия за печене в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Блатовете не се сиропират, от крема стават достатъчно сочни.

Кремът се приготвя като маслото и пудрата захар се разбиват. Смесва се с цеденото мляко и ванилията. Охлажда се в хладилник.

Сглобяване: В подходящ поднос се реди, кафяв блат, крем, няколко лъжички сладко, бял блат, крем, сладко, кафяв блат и крем навсякъде, панира се с ядките.

Прибира се в хладилник за няколко часа.

* Може да се приготви и с готови блатове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: