Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват с половината от захарта на сняг. Жълтъците с другата половина от захарта, олиото, водата, пресятото брашно с бакпулвер и ванилия.
Жълтъчната смес се прибавя към белтъците. В 2/3 от сместа се прибавя какаото, а другата остава бяла.
Изпичат се 3 блата - 2 бели и 1 кафяв, в тава с диаметър около 20 см. с хартия за печене в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Блатовете не се сиропират, от крема стават достатъчно сочни.
Кремът се приготвя като маслото и пудрата захар се разбиват. Смесва се с цеденото мляко и ванилията. Охлажда се в хладилник.
Сглобяване: В подходящ поднос се реди, кафяв блат, крем, няколко лъжички сладко, бял блат, крем, сладко, кафяв блат и крем навсякъде, панира се с ядките.
Прибира се в хладилник за няколко часа.
* Може да се приготви и с готови блатове.