Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с цедено мляко

Бисквитена торта с цедено мляко

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бисквитена торта с цедено мляко
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12
"В летните горещини заложете на леки и лесни за приготвяне десерти, като тази супер вкусна бисквитена торта с цедено кисело мляко."

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 ½ пакет Petit Beurre
  • сметана - 300 мл
  • цедено мляко - 500 г
  • пудра захар - 0.5 ч.ч.
  • глазура
  • шоколад - 50 г
  • масло - 20 г
  • прясно мляко - 30 мл
  • филирани бадеми - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната с пудрата захар на пухкав крем, към него прибавете цеденото мляко на етапи при непрекъснато бъркане с миксер.

Във форма за торта наредете ред бисквити и намажете с част от крема - и така четири реда бисквити и крем, като завършвате с крем.

Поставете формата в хладилник за 3-4 часа да стегне.

След което направете глазурата, като смесите всички съставки за нея и разтопявате на слаб огън до гладка смес.

Оставете за 2 минути глазурата на хладно място да се поохлади и залейте тортата с нея.

Поръсете с филирани бадеми и отново в хладилник, докато стегне глазурата.

Много бърза и супер вкусна бисквитена торта за летните горещини.

Бисквитената торта с цедено мляко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
чаша пудра захар е недостатъчно. Тортата стана кисела.
28.01.2022 19:52
1