Начин на приготвяне
Разбийте сметаната с пудрата захар на пухкав крем, към него прибавете цеденото мляко на етапи при непрекъснато бъркане с миксер.
Във форма за торта наредете ред бисквити и намажете с част от крема - и така четири реда бисквити и крем, като завършвате с крем.
Поставете формата в хладилник за 3-4 часа да стегне.
След което направете глазурата, като смесите всички съставки за нея и разтопявате на слаб огън до гладка смес.
Оставете за 2 минути глазурата на хладно място да се поохлади и залейте тортата с нея.
Поръсете с филирани бадеми и отново в хладилник, докато стегне глазурата.
Много бърза и супер вкусна бисквитена торта за летните горещини.
Бисквитената торта с цедено мляко е готова.
Коментари