Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Най-лесното тирамису Бейлис

Най-лесното тирамису Бейлис

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Най-лесното тирамису Бейлис
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Прави се толкова лесно, че нямате никакво извинение да не го опитате още сега"

Необходими Продукти

  • бишкоти - около 48 - 50 (2 пакета)
  • захар - 2 с.л.
  • маскарпоне - 240 г
  • сметана - 120 г готварска
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кафе - 4 ч.л. еспресо
  • какао - 4 с.л.
  • бейлис - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се нагорещява и към него се прибавя кафето. Оставя се настрана, докато се приготви кремът.

Маскарпонето се разбива заедно със захарта.

В отделна купа се разбива сметаната, докато започне да се сгъстява и увеличава обема си.

След това към маскарпонето се прибавя сметаната и се бърка с тел или шпатула. Най-накрая към крема се прибавя и Бейлисът.

Бишкотите се изсипват в съд, за да може подреждането да е по-лесно. В тава се намазва малко от крема, отгоре се нареждат бишкоти, потопени в кафето. Върху тях отново ред напоени бишкоти и отново крем.

Когато бишкотите свършат, се завършва с крем. Най-отгоре с помощта на сито тирамисуто се поръсва с какао.

Сладкишът трябва да престои в хладилник поне 12 часа, за да може всички съставки да се смесят, а вкусовете им да се обединят.

Най-лесното тирамису Бейлис е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: