Начин на приготвяне
Прясното мляко се нагорещява и към него се прибавя кафето. Оставя се настрана, докато се приготви кремът.
Маскарпонето се разбива заедно със захарта.
В отделна купа се разбива сметаната, докато започне да се сгъстява и увеличава обема си.
След това към маскарпонето се прибавя сметаната и се бърка с тел или шпатула. Най-накрая към крема се прибавя и Бейлисът.
Бишкотите се изсипват в съд, за да може подреждането да е по-лесно. В тава се намазва малко от крема, отгоре се нареждат бишкоти, потопени в кафето. Върху тях отново ред напоени бишкоти и отново крем.
Когато бишкотите свършат, се завършва с крем. Най-отгоре с помощта на сито тирамисуто се поръсва с какао.
Сладкишът трябва да престои в хладилник поне 12 часа, за да може всички съставки да се смесят, а вкусовете им да се обединят.
Най-лесното тирамису Бейлис е готово.