Начин на приготвяне
Необходими са ни шоколадови яйца (отвътре кухи), които може да откриете в големите вериги магазини, особено около Великден. Отчупваме внимателно върха на яйцата.
На водна баня разтопяваме един бял шоколад. Поставяме в плик, изрязваме ъгъл и върху хартия за печене оформяме гнездо. Оставяме да стегне и поставяме яйцата в гнездото.
В блендер разбиваме Бейлис с ванилов сладолед. Сипваме в яйцата.
Отгоре слагаме сладолед и декорираме с малки шоколадови яйца, пурички, ягоди, шоколадови пръчици и каквото ви харесва.
Поставяме по една сламка. Поливаме с разтопен млечен (може и черен, по желание) шоколад и поръсваме със счукани бадеми.
Шоколадовите яйца с Бейлис и сладолед са чудесен десерт за Великден или за всеки друг празник, на който искате да очаровате всички гости!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа