Най-лесното пиле фрикасе

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7915k1k4k11
Най-лесното пиле фрикасе
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
11/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И начинаещ кулинар ще се справи с рецептата за пиле фрикасе, защото е най-лесното"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • жълтък - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се слага да се свари в леко подсолена вода.

Когато е готово, се запазва бульонът, а месото се накъсва на пилешки хапки.

Жълтъкът се разбърква заедно с киселото мляко.

В сгорещено олио се прибавя брашното и се разбърква бързо, докато се поеме изцяло.

Изсипва се млякото с жълтъка и се разбърква.

Малко по малко се налива от бульона при постоянно разбъркване, докато се сгъсти.

Продължава се по този начин до постигане на желаната гъстота и количество на соса.

Накрая се овкусява със сол и черен пипер на вкус и се сваля от котлона.

Добавя се накъсаното пилешко месо към лесното фрикасе и се разбърква да се разпредели равномерно, след което най-лесното пиле фрикасе е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: