Начин на приготвяне
Месото се слага да се свари в леко подсолена вода.
Когато е готово, се запазва бульонът, а месото се накъсва на пилешки хапки.
Жълтъкът се разбърква заедно с киселото мляко.
В сгорещено олио се прибавя брашното и се разбърква бързо, докато се поеме изцяло.
Изсипва се млякото с жълтъка и се разбърква.
Малко по малко се налива от бульона при постоянно разбъркване, докато се сгъсти.
Продължава се по този начин до постигане на желаната гъстота и количество на соса.
Накрая се овкусява със сол и черен пипер на вкус и се сваля от котлона.
Добавя се накъсаното пилешко месо към лесното фрикасе и се разбърква да се разпредели равномерно, след което най-лесното пиле фрикасе е готово за сервиране.