Начин на приготвяне
Лешниците, почистени от люспи, ги смиламе добре в чопър.
Сметаната и кафявата захар поставете да се варят в тенджерка. Щом кафявата захар се разтопи, намалете температурата на котлона до минимум и добавете белия шоколад.
Бъркайте, докато се разтопи шоколадът. Постепенно се добавят лешниците, като непрекъснато се бърка на слаб огън, докато сместа се сгъсти.
След това се сваля от огъня и като се поохлади, се добавя прясното мляко постепенно, докато се получи желаната плътност.
Като се по охлади още малко, се пасира, за да стане още по гладка хомогенна смес. За да стене кремът още по-фина смес, минете го през цедка, ако има още парчета.
Гарнираме с топка ванилов сладолед.
Бон Апетит!