Тирамису без алкохол

IvanovaIvanova
Чирак
4515156
Тирамису без алкохол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Вкусно предложение за почитателите на този класически десерт, които не близват алкохол"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 250 г
  • маскарпоне - 500 г
  • течна сметана - 200 мл
  • еспресо - 1 ч.ч. кафе
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната на гъст сняг (моята не беше много сладка, затова добавих 100 г пудра захар и 1 ванилия за по наситен аромат). Добавете маскарпонето и разбийте до хомогенност.

Оставете крема за 5-10 минути в хладилника.

Потапяйте бишкотите в кафето за секунда и подреждайте в правоъгълна тавичка, докато покриете дъното ѝ.

След това ги намажете с дебел слой от крема. Продължете с ред напоени бишкоти и пак крем.

Редувайте ги до изчерпване като трябва да завършите с крема.

Поръсете тирамисуто обилно с какао и охладете за поне 2 часа.

Консумирайте с удоволствие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: