Начин на приготвяне
Изварата, кисело млякото, прясното мляко и 2 с.л. захар се разбиват с кухненски робот или дървена лъжица до получаване на смес, подобна на майонеза.
С останалата захар се разбиват до побеляване жълтъците. Отделно се разбиват белтъците на сняг.
Към разбитите жълтъци се добавя сместа с изварата и една ванилия и се размесва добре в една посока.
След това получената смес се прибавя към разбитите на сняг белтъци, като се бърка леко в една посока, за да се запази пухкавината на белтъците. В купичка се смесват еспресото и алкохолът.
В тази смес се потапят много бързо бишкотите, вадят се и се редят в така или в индивидуални купички.
Покриват се с 1/2 от крема, отгоре се редят втори пласт бишкоти, също потопени в кафе и алкохол и се покриват с другата половина от крема.
Поръсва се обилно с пресято какао. Тирамисуто престоява няколко часа в хладилник да стегне.