Начин на приготвяне
Първо жълтъците се разбиват с пудрата захар, докато не се уголемят 3-4 пъти от размера си. Добавя се Маскарпонето и се бърка внимателно.
Белтъците се разбиват на твърд сняг. След това се добавят и те при Маскарпонето внимателно и се разбъркват.
В приготвеното еспресо се добавя коняка или рома. Бишкотите се потапят една по една в кафената смес и се нареждат една до друга тавичката.
Над всеки ред бишкоти се поставя един ред крем. Отгоре отново потопените бишкоти и пак крем. Най-горният слой на Тирамисуто трябва да бъде от крем.
Направеният десерт се поставя в хладилника да престои една нощ.
Преди сервиране Тирамисуто се поръсват с какао и малко пудра захар.
Коментари
Внимавайте,да не се изложите и вие като мен пред гостите!