Набрана баница с газирана вода

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
688
763
2163
6
29/04/2018
"Тайната на сочната домашна баница - много бръчки и малко газирана вода "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 199
  • Преглеждания за месеца883
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се подготвя плънката. В купа се разбиват яйцата с помощта на вилица или телена бъркалка. Прибавят се разтопеното краве масло и олио. След като се разбъркат, се прибавят натрошеното краве сирене и половината от газираната вода.

В намаслена тава се нареждат една до друга корите за баница, като предварително всяка една от тях се набира или нагъва като ветрило. Отгоре и между листовете се разпределя половината плънка.

Редят се останалите кори и пак. плънка. Накрая баницата се залива с останалото количество газирана вода, като се оставя съвсем малко за напръскване на баницата след изпичане.

Пече се във фурна на 190 градуса. След като се извади и напръска, с остатъка от газираната вода се покрива с памучна кърпа за десетина минути, за да се задуши и омекне.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар