Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Морски дарове със соев сос на тиган

Морски дарове със соев сос на тиган

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Морски дарове със соев сос на тиган
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • морски дарове - 500 г (калмари, миди, скариди, октопод) замразени
  • краве масло 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • брашно - 1 /2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме морските дарове да се размразят. Изплакваме ги и ги оставяме да се отцедят.

В тиган затопляме маслото и слагаме морските дарове. Задушаваме ги за пет минути под капак.

След това махаме капака и изкачваме още няколко минути да поизври отделилата се водичка.

Добавяме соевия сос и ако има нужда, малко брашно.

Разбъркваме непрекъснато, докато течността се редуцира и остане само маслото.

Сваляме морските дарове със соев сос на тиган от огъня и сервираме морските дарове още горещи, защото ако изстинат, ще станат жилави.

Съвет:

Ако течността е твърде много, може да изхвърлим част от нея, преди да добавим соевия сос към морския аламинут.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: