Начин на приготвяне
Разрязваме тиквичките по дължина, така че да се получат лодки.
С лъжица или нож издълбаваме сърцевината на лодките.
В тиган загряваме олиото и изсипвате в него почистените чесън.
Разбъркваме за около 1-2 минути, след което към него прибавяте и вътрешността на тиквичките.
Разбъркваме добре и оставяме, докато водата от тиквичките изври.
Сваляме тигана от котлона и добавяме към сместа настъргания кашкавал.
Разбъркваме добре и пълним тиквичките със готовата смес.
Нареждаме в подходящ съд, като отдолу поръсваме с олио.
В отделен съд счукваме яйцата, натрошаваме сиренето и прибавяме киселото мляко заедно с чубрицата.
Поливаме тиквичките и поставяме във фурната да се пекат.
Оставяме така, докато самото ястие придобие леко златист цвят.