Начин на приготвяне
Почистете патладжаните и ги нарежете на кръгчета. Накиснете ги в подсолена вода за около 30 минути.
Отцедете ги и ги подсушете. Запържете ги за кратко от двете страни.
Обелете лука и го запържете в останалата мазнина от пърженето на патладжаните. Добавете каймата. Разбъркайте и след като каймата си промени цвета, отстранете съда от котлона.
В тава с незалепващо дъно наредете ред патладжани, отгоре сложете от месната плънка и пак ред патладжани.
Нарежете доматите на кръгчета. Подредете доматите върху патладжаните. Запечете в загрята фурна за 15-20 минути.
В края на печенето поръсете обилно с настърган кашкавал. Допечете до разтопяването на кашкавала.
Коментари