Начин на приготвяне
Измийте пресните домати и както са цели ги подредете в тавичка.
Почистете скилидките чесън от външния пласт и също цели и необелени сложете при доматите заедно със стръка целина. Посолете леко, поръсете със зехтин и изпечете в загрята на 200 градуса фурна.
След като изстинат, обелете големите домати и чесъна и нарежете на едро в купа заедно с целината. Сложете пресните босилекови и магданозени листа, сушените домати и лютото чушле по желание, сипете сосчето от печенето, лимоновия сок и пасирайте. Опитайте соса и ако е нужно си добавете още сол.
Сварете пастата според указанията на производителя. Отцедете и сервирайте веднага залята със свежия сос и гарнирана с целите запечени чери домати.
Това е един по- здравословен сос за спагети, капелини или всякакъв вид фина паста. Поради това, че не се пържи, той е лек, свеж и много вкусен. Опитайте и му се насладете.
Добър апетит!