Начин на приготвяне
Нарежете скилидките чесън на тънки филийки и ги сложете с малко сол в сгорещен на тих огън зехтин.
Когато започнат да пускат аромата си, сложете мидите, увеличавайки малко огъня и изчакайте да се отворят, разклащайки леко съда.
Налейте виното и след минутка извадете мидите, за да не станат сухи.
Изчакайте виното да се редуцира и налейте сметаната бъркайки, за да не залепва по дъното.
Овкусете със сол и пипер и варете минутка- две или докато сосчето започне да се сгъстява.
Сипете пармезана, който допълнително ще сгъсти соса, и разбъркайте за кратко.
Капелините сварете в подсолена вода според указанията на производителя.
Отцедете готовата паста и поръсете със зехтин разтърсвайки, за да попадне навсякъде и да не слепват.
Сервирайте веднага, поливайки със вкусния сос и подреждайки миди във всяка порция.
Украсете с листенца пресен босилек и по желание поръсете със още пармезан.
Капелините с миди и сос са готови.