Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Капелини с печени домати

Капелини с печени домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Капелини с печени домати
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Уж просто паста с домати, а ухае божествено - магията на Италианската кухня"

Необходими Продукти

  • капелини - 200 г (спагети)
  • домати - 3 бр.
  • чери домати - 12 бр.
  • чесън - 1/2 глава
  • целина - 1 стрък
  • сушени домати - 5 - 6 бр. чери, мариновани
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • кайенски пипер - 1 чушле, сухо (по желание)
  • босилек - 6 - 7 листенца пресен
  • магданоз - 2 стръка, пресен
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните домати и както са цели ги подредете в тавичка.

Почистете скилидките чесън от външния пласт и също цели и необелени сложете при доматите заедно със стръка целина. Посолете леко, поръсете със зехтин и изпечете в загрята на 200 градуса фурна.

След като изстинат, обелете големите домати и чесъна и нарежете на едро в купа заедно с целината. Сложете пресните босилекови и магданозени листа, сушените домати и лютото чушле по желание, сипете сосчето от печенето, лимоновия сок и пасирайте. Опитайте соса и ако е нужно си добавете още сол.

Сварете пастата според указанията на производителя. Отцедете и сервирайте веднага залята със свежия сос и гарнирана с целите запечени чери домати.

Това е един по- здравословен сос за спагети, капелини или всякакъв вид фина паста. Поради това, че не се пържи, той е лек, свеж и много вкусен. Опитайте и му се насладете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: