Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Плодова салата»Диетична салата с грейпфурт, авокадо, нар и ядки

Диетична салата с грейпфурт, авокадо, нар и ядки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Диетична салата с грейпфурт, авокадо, нар и ядки
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Салата, създадена, за да задоволи и най-капризният вкус"

Необходими Продукти

  • грейпфурт - 2 бр., червен
  • авокадо - 2 бр.
  • нар - 1 бр., семената
  • орехи - 60 г
  • мента - листенца
  • черен пипер - микс за поръсване
  • За меласата от нар
  • нар - 4 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • портокали - 1/2 бр., сока от плода
  • За дресинга
  • зехтин - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л., бял
  • меласа от нар - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото разрязваме на половина, обелваме го и след това го нарязваме на резени.

Грейпфрута обелваме от кората и ципите, като отделяме сегментите му. Отделяме зрънцата от нара. Подреждаме плодовете в чиния за сервиране.

Орехите са накиснати от вечерта. Подсушаваме ги и ги запичаме леко на тиган. Подреждаме и тях в чинията.

За меласата от нар разрязваме плодовете нар по средата. Изцеждаме сока му в лимонерка. Изцеждаме и портокала.

Разбъркваме сока с меда и захарта. Поставяме ги в касерола и варим, докато соса се редуцира до желаната гъстота.

За дресинга разбъркваме всички компоненти в буркан. Затваряме капачката и разклащаме енергично.

Непосредствено преди поднасяне, заливаме плодовата салата с дресинга и аранжираме с листенца от мента.

Поръсваме я с прясно смлян пипер меланж.

Диетичната салата с грейпфурт, авокадо, нар и ядки е готова.

Рецептата е адаптирана от книгата на Silvena Rowe

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: