Пълнено гергьовденско агне

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4830176
Пълнено гергьовденско агне3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
420 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агне - около 10 кг изчистено
  • агнешки комплект - 1 бр.(бял дроб, черен дроб, сърце, черва и шкембе)
  • За пълнежа
  • ориз - 200 - 250 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • масло - 125 г
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се почистват (червата се обръщат, шкембето се попарва и изстъргва с нож, дробовете и сърцето се измиват) и се сваряват до полуготовност.

Вече почти готови се нарязват.

Задушават се с ориза, половината масло, лука, подправките и 1 ч.вода. С тази плънка се пълни агнето. При нужда се зашива.

Слага се в тава и се маже обилно с масло (който предпочита може да го понамаже и с червен пипер). Налива се вода в тавата, в която ще се пече агънцето.

Отгоре се завива с кора от брашно и вода (да не прегаря). Покрива се и с фолио.

Пече се в загрята селска кирпичена външна пещ около 6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: