Начин на приготвяне
Агнето се почиства, измива се и се посолява отвън и отвътре. Оставя се така 2 часа. В това време се сварява за 30 минути белият и черният дроб, сърцето и измитите неколкократно черва, както и почистеното и остъргано шкембе. Когато дреболиите изстинат, се режат на ситно.
Пържи се нарязаният на ситно зелен лук, добавят се дреболиите, запържват се леко и се добавя оризът. След като се запържи всичко за около 3-4 минути, се добавя сол, черен пипер, добавят се 6 чаши бульон от дреболиите и се оставя да кипне.
Щом оризът поеме водата и омекне, се добавят нарязаните на ситно зелени подправки. Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълни агнето. Зашива се и се слага в дълбока тава, на дъното на която са кръстосани пръчки. Налива се малко вода и агнето се маже с мазнина.
От брашното, солта и водата се прави тесто, което се прави на кора, с която се завива цялото агне. Пече се 3 часа в загрята фурна. През половин час агнето се залива със соса от печенето.