Начин на приготвяне
Доматите се режат на 1/2, издълбават се от семето, обръщат се върху салфетки, като преди това сме посолили всяка половинка, за да се отцеди сокът. Пекат се на грил тиган с люспата надолу.
Вече изпечени се белят и се режат на дребно.
В сгорещената мазнина се сотира нарязаният чесън за няколко секунди.
Добавят се нарязаните на дребни кубчета тиквички и се пържат в силно сгорещения зехтин за около 3-4 минути. Трябва да останат хрупкави. Добавя се босилекът, доматите и виното.
Ври около минута.
Посолява се и се добавят кедровите ядки.
Талиателите, сварени и отцедени, се смесват със соса. Сервират се поръсени с пармезан.
Талиателите със сос от печени домати и тиквички са готови.
Коментари