Начин на приготвяне
Измитите и почистени тиквички нарежете на колелца. Посолете със сол и ги оставете за около 20-30 мин., за да си пуснат сока и да омекнат.
Пригответе соса като загреете маслото, добавите нарязаните на ситно скилидки чесън. Добавете брашното и млякото, като бъркате непрекъснато до сгъстяване и получаване на гладка консистенция.
Добавете индийско орехче и млян черен пипер. Намажете подходящ съд за печене с олио и наредете един ред тиквички. Поръсете със сос, настърган кашкавал и моцарела. Последно завършете с ред тиквички. Оставете малко сос за поливане.
Запечете тиквичките за около 30 минути. Прибавете яйцата и заквасената сметана към бешамеловия сос и разбъркайте. Извадете тиквичките и полейте с течността. Поръсете с моцарела и кашкавал и допечете до златисто.
Коментари