Тиквички с Бешамелов сос

Тиквички с Бешамелов сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"И баба знае да приготвя тиквички с млечен сос, но само истинската баба мастър шеф ще приготви на внуците си тиквички с бешамелов сос"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр. средно големи
  • кашкавал - 150 г
  • моцарела - 100 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • за Бешамеловия сос
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени тиквички нарежете на колелца. Посолете със сол и ги оставете за около 20-30 мин., за да си пуснат сока и да омекнат.

Пригответе соса като загреете маслото, добавите нарязаните на ситно скилидки чесън. Добавете брашното и млякото, като бъркате непрекъснато до сгъстяване и получаване на гладка консистенция.

Добавете индийско орехче и млян черен пипер. Намажете подходящ съд за печене с олио и наредете един ред тиквички. Поръсете със сос, настърган кашкавал и моцарела. Последно завършете с ред тиквички. Оставете малко сос за поливане.

Запечете тиквичките за около 30 минути. Прибавете яйцата и заквасената сметана към бешамеловия сос и разбъркайте. Извадете тиквичките и полейте с течността. Поръсете с моцарела и кашкавал и допечете до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gabriela Fartsova
Gabriela Fartsova
На колко градуса се пече?
22.10.2024 13:22
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Чудесна лятна рецепта, Весе, много ми хареса. Записах си всичко, но вместо нашенски кашкавал ще добавя някакво друго твърдо настъргано сирене, а за моцарелата вече е ясно.
24.06.2016 00:10