Начин на приготвяне
Нарязвам си тиквичката на шайби. Преди това я измивам. Нарязаната вече тиквичка я посолявам леко в подходящ съд и я слагам да се отцеди.
През това време в подходящ съд си слагам две супени лъжици горчица, две супени лъжици зехтин и малка щипка сол. Нарязвам на много ситно копър, ще трябват две супени лъжици. Прибавяме и тях към купичката, в която си правим соса.
Разбъркваме много добре. Прибавяме и малко черен пипер на вкус и пак разбъркваме. Получава се ароматно сосче. Вече отцедените тиквички ги пържим в сгорещени 2-3 с.л масло в тиган. Обръщаме тиквичките да се запържат и от двете страни.
Нареждам изпържените тиквички в кръгла чиния. Върху тях почиваме със соса равномерна да има навсякъде. Украсяваме с няколко маслини. Рецептата е с маслини каламата, така я прочетох, нo не разполагах с такива и затова сложих черни. Да ви е сладко!