Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с пролетен сос и кюфтенца

Паста с пролетен сос и кюфтенца

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Паста с пролетен сос и кюфтенца
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • паста - 1 пакет
  • кайма - 1 кг
  • пресен лук - 3 стръка
  • коприва - 100 г
  • гъби - 100 г
  • майонеза - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме копривата и я сваряваме в 500 мл подсолена вода заедно с гъбите за 10 мин.

Отцеждаме от водата, но не цялата, за де не стане много гъст сосът, и пасираме, малко като поизстине, добавяме майонезата.

Омесваме каймата с един стрък ситно нарязан пресен лук и изпържваме малки кюфтенца.

Сваряваме един пакет паста в 1 л предварително посолена вода за 10 мин.

Отцеждаме пастата и слагаме масло.

Сервираме с кюфтенцата и соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: