Печена Щука

18/05/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 543
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • щука - 1 бр. около 4 - 5 кг (колкото е по - голяма рибата толкова по - малко кости има)
  • зехтин - 2 с.л.
  • сланина - 100 г
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - за натриване на рибата
  • магданоз - 1/2 - връзка (или копър, въпрос на вкус)
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По-правило много големите риби се дерат, но с риба до 4 кг., може би и няма да се наложи да я дерете.

Тъй като щуката е малко по-суха риба на дъното на тавата в която ще печем рибата се слагат тънки резенчета сланина. Рибата почистена и добре измита се подсушава и натрива със сол, включително и отвътре.

Отвътре наръсваме и черен пипер. Гръбчето на рибата нарязваме на всеки 10 см. без да разрязваме до край (разрезът е малък).

Лимоните режем на тънки резенчета, а тях на две, така че в разрезите на рибата да има по една половинка.

Слагаме рибата върху сланината, от страни дафиновите листа, черния попер на зърна и водата, а с мазмината, поливаме самата риба. Печем в силно сгорещена фурна за 30 мин.

Магданозът се наситнява и поръсва, след като я извадим от фурната (или във всяка порция). Сервира се със сварени или пържени картофки и салата според сезона.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар