Щука на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Щука на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Щуката има отличен вкус, който сполучливо се съчетава с домати. Ето го и крайният резултат!"

Необходими Продукти

  • щука - 1 кг прясна
  • домати - 1 буркан от консерва консерва
  • лук - 300 г
  • сметана - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • галета - за овалване
  • соев сос - 50 мл
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете щуката и я нарежете на едри парчета. Всяко парче се посолява и поръсва с прясно смлян черен пипер, след което се овалва в галета, смес от разбитите яйца със соев сос и пак в малко галета.

Парчетата щука се подреждат в намазнена тава с малко бяло вино и се слагат да се пекат в загряна фурна на 200 градуса.

След около 10 минути се добавят нарязания едро лук с пасираните домати, подправени с малко сол и черен пипер.

Ястието се доопича, докато сосът се карамелизира леко по краищата. Накрая шуката на фурна се поднася, полята с малко сметана и резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
44
30
20
10
Дай твоята оценка: