Гозба Трите лука

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46114
Гозба Трите лука1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • мазнина - растителна
  • лук - 2 главички жълт кромид
  • чесън - 1/2 глава чеснови скилидки
  • праз - 1 стрък с перата
  • лютеница - или презрели домати
  • ориз - 1 чаена чаша
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • черен пипер - зърна
  • маслини - за готене
  • джоджен - /гюзум/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и празът се задушават в растителна мазнина, като се разбъркват трикратно из запръжката.

Добавят се лютеница/доматен сок и чаена чаша ориз. Налиат се 3 чаени чаши бульон от кубче предварително разтворен в топла вода.

Сипваме зърната черен пиер, добавяме и маслините. Поръсваме с джоджен.

Котлонът се намалява на 2 или най-много на три и се оставя ястието да набъбне под похлупак.

Източник на рецептата е д-р Лили Влахлийска

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: