Начин на приготвяне
В блендер смилате бисквитите на прах и ги смесвате с разтопеното маслото (1 пакетче), докато се образува каша на котлона. Изсипва се веднага в тортена форма и се притиска хубаво до оформяне на блат и се остава да стегне около 30 мин.
През това време накисвате едно пакетче желатин в малко студена вода или 200 г мляко, за да набъбне, като бъркате постоянно (да се разтвори добре). Разделяте млечно-сметановата течност на три части (по 500 мл).
Прехвърляте една част (500 г) в касерола и слагате на котлона да се загрее почти до точка на кипване. Дърпате от огъня и прибавяте начупения млечен шоколад и продължавате да бъркате с дървена лъжица непрекъснато, докато сте сигурни, че се е разтопил хубаво, и прибавяте и желатина, разбърквате, докато се разтвори всичко и се получи хубава, хомогенна, шоколадова смес (3 мин е достатъчно).
Веднага след това я изливате над бисквитите, които са се стегнали вече. Тук вече ще трябва да има пауза от 1 час горе-долу, за да се стегне първият блат. След като е стегнал напълно, приготвяме втория по същия начин, но с белия шоколад.
Изсипвате го внимателно върху първия крем и пак оставяте да се стегне (от 30-60 мин), така и след това приготвяте и крема с черния шоколад по същия начин.
Отгоре шоколадовата торта се украсява по желание, аз я оставам в натурален вид. Хубаво е да престои, като изстине и последният блат се оставя в хладилника поне няколко часа, ако е възможно и една вечер.
Да ви е сладко!
Торта Трите шоколада е страхотна.
P.S. Млечно-сметановата е общо 2.1 литра. За всеки един от блатовете се отделя по 500 мл и за желатина още 200. В този случай имаме 3 блата по 500 мл и 3 пъти желатин по 200 мл, т.е. общо 2.1 литра.
Коментари
Също така бих дала съвет за пласта с черен шоколад да се сложи малко повече от него (шоколада) и да е поне 70 % какао, за да се отличава от пласта с млечния, тоет да си стане по- тъмен, иначе няма разлика между двата и тортата става два шоколада, не три. Просто съветче. С най- добри чувства- Дани :)