Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Здравословна домашна сладка гранола

Здравословна домашна сладка гранола

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Здравословна домашна сладка гранола
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 6
21/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Влезте във форма с помощта на здравословна домашна сладка гранола"

Необходими Продукти

  • лимец - 1 ч.ч., био ядки
  • чия - 1/2 ч.ч.
  • сусам - 1/2 ч.ч., бял, небелен
  • сусам - 1/2 ч.ч., черен
  • ленено семе - 1 ч.ч., смляно
  • орехи - 1 к.ч.
  • бадеми - 1/2 ч.ч.
  • тиквено семе - 1/2 ч.ч.
  • слънчоглед - 1/2 ч.ч.
  • сушени ягоди - 1/3 к.ч.
  • стафиди - 1/2 к.ч., златни
  • сини сливи - 1/3 к.ч., сушени
  • червени боровинки - 1/3 к.ч.
  • натурален шоколад - 50 г
  • мед - 2 с.л.
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • таханов сусам - 1 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
  • канела - 1/2 ч.л.
  • кокосово масло - 1/2 к.ч. или зехтин
  • кашерна сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Здравословна домашно приготвена рецепта за гранола с топли аромати и хрупкав привкус.

Обещавам ви, че ще се пристрастите към тази лесна рецепта, която ви спестява време за приготвяне на сутрешното мюсли.

Първо, накисваме всички ядки от вечерта. Сменяме водата няколко пъти.

Изплакваме ги, отцеждаме и подсушаваме добре. Обелваме бадемите.

Поставяме ядките в блендер и смиламе на едро.

Изсипваме ги в тавичка, постлана с хартия за печене, и ги разпределяме на тънък пласт.

Запичаме ги за кратко на 100 градуса около 7 минути.

В подходяща купа смесваме семената и сушените плодове, като предварително сме нарязали сушените сливи на дребни кубчета.

Прибавяме смления шоколад.

В друга купичка изсипваме течните съставки - ванилия, мед, кленов сироп, тахан, кокосово масло и ванилия.

Смесваме сухите с течните съставки. Прибавяме и топлите ядки от фурната.

Те са се загрели и са активирали ароматите си.

Тяхната остатъчна топлина отпуска маслото и шоколада.

Поставяме всички компоненти във фурната на 140 градуса за около 45 минути.

Разбъркваме непрекъснато гранолата, за да се изпече равномерно.

След като се охлади, я прибираме в стъклен буркан.

Остава само да прибавим кисело мляко и закуската ни е готова - бърза и вкусна, засищаща и здравословна.

БЕЗ ГЛУТЕН!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: