Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Здравословна домашна Нутела

Здравословна домашна Нутела

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865893481
Здравословна домашна Нутела
Снимка: Румяна Стоянова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
3
"Ще ви зарадваме със страхотна новина - може да си приготвите здравословна домашна Нутела и да хапвате без угризения на съвестта"

Необходими Продукти

  • лешници - 200 г сурови
  • какао - 50 г на прах /неподсладено/
  • кокосово мляко - 180 мл
  • кленов сироп - 3 с.л. /или мед/
  • ванилия - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме си фурната на 180 градуса в режим вентилатор.

Поставяме лешниците в тавичка - аз я застлах с хартия за печене, и печем в загрята фурна около 10-12 минутки.

Обелваме лешниците, като ги разтриваме в кухненска кърпа/хавлия.

Заделяме вече обелените лешници и ги блендираме, докато не станат на трохи или при по силните роботи ще се получи лешников крем.

Към лешниците добавяме какаото, ванилията, кокосовото мляко и кленовия сироп /може да го заменим с мед пак същата пропорция от 3 с.л./ и блендираме още няколко минути до получаване на еднородна кремообразна смес.

Ако ви се стори много гъста, може да добавите още мъничко кокосово мляко, зависи каква гъстота на домашния течен шоколад харесвате.

И нашата здравословна домашна Нутела е готова за консумиране :)

Съхранявайте домашната Нутела в хладилника до една седмица, ако, разбира се, остане толкова време :).

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
много хубава рецепта за шоколад без гадни съставки, изкуствени, консерванти, оцветители и т.н. Само висококачествени съставки
15.04.2020 13:47
2
1
Покажи всички подкоментари