Начин на приготвяне
Загряваме си фурната на 180 градуса в режим вентилатор.
Поставяме лешниците в тавичка - аз я застлах с хартия за печене, и печем в загрята фурна около 10-12 минутки.
Обелваме лешниците, като ги разтриваме в кухненска кърпа/хавлия.
Заделяме вече обелените лешници и ги блендираме, докато не станат на трохи или при по силните роботи ще се получи лешников крем.
Към лешниците добавяме какаото, ванилията, кокосовото мляко и кленовия сироп /може да го заменим с мед пак същата пропорция от 3 с.л./ и блендираме още няколко минути до получаване на еднородна кремообразна смес.
Ако ви се стори много гъста, може да добавите още мъничко кокосово мляко, зависи каква гъстота на домашния течен шоколад харесвате.
И нашата здравословна домашна Нутела е готова за консумиране :)
Съхранявайте домашната Нутела в хладилника до една седмица, ако, разбира се, остане толкова време :).
Да ви е сладко!
Коментари