Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържени картофи»Пилeшки пържоли с балсамова марината

Пилeшки пържоли с балсамова марината

Пилeшки пържоли с балсамова марината2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Взимате най-сочните пилешки пържоли и ги мариновате с тази балсамова марината - божественият вкус и аромат са гарантирани"

Необходими Продукти

  • лимони - 1 бр.
  • пилешки гърди - 1 кг
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • соев сос - 5 с.л.
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме месото във вода и сока от лимона, който сме изцедили предварително, и оставяме за час а може и за повече (2-3) - колкото повече, толкова по-добре.

Нарязваме пилешките гърди пожелание или на хапки или на пържоли, а защо не и на двете.

В съд слагаме Балсамико оцет, соевия сос и нарязваме чесъна на едро.

Към тези продукти прибавяме една чаша прясно мляко, след това разбъркваме и слагаме и месото.

Най-накрая добавяме още прясно мляко да се покрият пилешките пържоли.

Разбъркваме внимателно и оставяме да престои най-малко 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: