Плодова супа с грис

23/05/2018
"Посрещнете лятото с ароматна студена супа с грис "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ягодите, сложете в купа и добавете към тях измитите и изчистени от костилки и нарязани череши.

Посипете ги със захарта и поставете за един час в хладилника, за да образуват сок.

Половината от плодовете се смачкват в тенджера, изсипва се с вряща вода, оставя се настрана за 15 минути, след това се разтриват през сито и се довеждат до кипене.

Изсипете гриса на тънка струйка и разбъркайте, гответе още 15 минути.

Добавете останалите намачкани плодове и охладете.

Преди сервиране поръсете със сок от мандарина и подправете със сметана.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар