Плодова супа с грис

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Плодова супа с грис
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Посрещнете лятото с ароматна студена супа с грис"

Необходими Продукти

  • череши - 200 г
  • ягоди - 200 г
  • захар - 4 с.л.
  • грис - 2 с.л.
  • мандарина - 1 бр.
  • сметана - 100 г
  • вода - 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ягодите, сложете в купа и добавете към тях измитите и изчистени от костилки и нарязани череши.

Посипете ги със захарта и поставете за един час в хладилника, за да образуват сок.

Половината от плодовете се смачкват в тенджера, изсипва се с вряща вода, оставя се настрана за 15 минути, след това се разтриват през сито и се довеждат до кипене.

Изсипете гриса на тънка струйка и разбъркайте, гответе още 15 минути.

Добавете останалите намачкани плодове и охладете.

Преди сервиране поръсете плодовата супа със сок от мандарина и подправете със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: