Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хрупкав патладжан с чеснов сос

Хрупкав патладжан с чеснов сос

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Хрупкав патладжан с чеснов сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Отстъпете тиквички - днес цар на трапезата е този невероятен хрупкав патладжан със свеж чеснов сос"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • За соса
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните, посоляваме ги и ги оставяме около 40 мин., за да се изцеди горчивата вода.

Изплакваме ги, овалваме ги в брашно и ги пържим в тиган до придобиване на златиста коричка от всяка страна.

Рендосваме чесъна и го посоляваме. Смесваме с майонезата и киселото мляко. Поднасяме приготвения сос към патладжана.

Хрупкавият патладжан с чеснов сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: