Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелини на фурна

Тортелини на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тортелини на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Диетата винаги може да започнете и в друг ден, но тези тортелини на фурна са най-вкусни, докато са топли"

Необходими Продукти

  • тортелини - 300 г (пълнеж по избор)
  • домати - 4 - 5 бр.
  • зехтин - 50 мл.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава, малка
  • риган - 1 с.л. или на вкус
  • сол - на вкус
  • моцарела - 200 г прясна
  • ементал - за поръсване(или кашкавал)
  • бяло вино - 60 мл
  • босилек - 3 - 4 пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите моркова и лука. Нарежете на парченца и поставете в блендер, докато се смелят на фина кашичка.

Загрейте зехтина и запържете смелените зеленчуци с бялото вино, сол и риган на вкус, докато сосчето се редуцира и замирише приятно (около 20 минути на умерен до тих огън).

По желание може да добавите и една две настъргани скилидки чесън.

Сварете тортелините според указанията на пакета и отцедете от водата. Хубаво е да останат ал денте.

Смесете пастата с доматения сос и прехвърлете в тавичка. Отгоре поръсете с ементал или кашкавал - колкото повече, толкова по вкусно.

Подредете моцарелата на парченца върху всичко друго и запечете до разтапяне на сирената в загрята на 200 градуса фурна.

Украсете с листа пресен босилек и поднесете ястието топло.

Тортелините на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Моля!
28.05.2018 15:55
Яница Николова
Яница Николова
Много вкусно!
28.05.2018 13:14
1
1
Покажи всички подкоментари