Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини с манатарки

Тортелини с манатарки

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Тортелини с манатарки
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
02/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Тортелини с манатарки е перфектното предложение за вечеря през октомври"

Необходими Продукти

  • тортелини - 250 г пресни
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • манатарки - 2 пресни около 200 г (може и замразени)
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • пармезан - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварих тортелините във вряща подсолена вода и лъжица зехтин според указанията на опаковката.

В сгорещен зехтин запържих за кратко нарязани на ситно 2 скилидки чесън.

Прибавих предварително нарязаните гъби, овкусих със сол и черен пипер.

След това добавих 2-3 супени лъжици заквасена сметана.

Поръсих с част от пармезана, разбърках и сипах се 1-2 черпака от водата, в която са врели тортелините - за по-кремообразна текстура.

Накрая прибавих сварените тортелини, разбърках пастата с манатарки.

Сервирах тортелини с манатарки поръсени с останалия пармезан.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: